Πως επιβαρύνεται το δυσανεκτικό δέρμα ;

Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα αισθάνονται δυσάρεστα συμπτώματα στο πρόσωπο με ή χωρίς ερυθρότητα . Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι τσούξιμο , αίσθηση τραβήγματος , αίσθηση καύσου και κνησμός ( φαγούρα ) . Αρκετά συχνά οι συγκεκριμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούν ακατάλληλα καλλυντικά.

Πώς αναγνωρίζεται ένα ευαίσθητο ή δυσανεκτικό δέρμα;

Ένα ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα αντιδρά περισσότερο από το κανονικό δέρμα, είναι υπερ-αντιδραστικό. Αισθάνεται μυρμήγκιασμα,  τσούξιμο και φαγούρα (πιο σπάνια). Μερικές φορές συνοδεύεται από ερυθρότητα κι επιβαρύνεται από παράγοντες όπως:

  • Φυσικούς παράγοντες: ακτίνες UV, ζέστη, κρύο, άνεμο, μεταβολές της θερμοκρασίας, τριβή κτλ
  • Χημικούς: καλλυντικά, σαπούνια, το νερό, ξύρισμα
  • Ψυχολογική: άγχος, συναισθήματα
  • Ορμονικές: εμμηνορροϊκού κύκλου
  • Εσωτερική παράγοντες: πχ. πικάντικα τρόφιμα …

Ως εκ τούτου, ένα ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα αντιδρά σε ερεθίσματα που δεν έχουν καμία επίδραση για άλλους τύπους δέρματος. Αυτή η υπερευαισθησία του δέρματος προκύπτει από τη μείωση του ορίου ανοχής της. Στην περίπτωση του ευαίσθητου δέρματος, η αντιδραστικότητα συμβαίνει παροδικά κατά καιρούς. Στην περίπτωση ενός δυσανεκτικού δέρματος η αντίδραση είναι σχεδόν σταθερή, με μια σχεδόν μόνιμη μηδενική ανοχή.

Το φαινόμενο της ευαίσθητης επιδερμίδας συχνά επηρεάζουν το 1/3 του ενήλικου πληθυσμού. Οι γυναίκες (60%) που επηρεάζονται πιο συχνά από τους άνδρες (40%). Μερικά δέρματα είναι γενετικά πιο ευαίσθητα από άλλα. Η συχνότητα αυτής της διαταραχής τείνει να μειώνεται με την ηλικία.

TIP: Χρησιμοποιήστε καταπραϋντική κρέμα και επιλεγμένα καλλυντικά. Πλένετε το πρόσωπό σας με ένα χαλαρωτικό προϊόν πολύ υψηλής ανοχής κατά προτίμηση χωρίς ξέβγαλμα , χωρίς άρωμα , χωρίς συντηρητικά.Στεγνώστε το πρόσωπό σας πολύ προσεκτικά , χωρίς τρίψιμο , αλλά ταμπονάροντας.