Όχι πια μελανιές!

Ένα χτύπημα ή μια πτώση , συχνά αφήνει πίσω της σημάδια ! Κι όταν μιλάμε για σημάδια, μιλάμε για μελανιά στο δέρμα ή αλλιώς εκχυμώσεις . Φυσικά, καλλυντικές διαδικασίες ή χειρουργική επέμβαση προκαλεί επίσης αντίστοιχες δερματικές βλάβες.

Τι είναι μια μελανιά ;

Η μελανιά προκαλείται από την έκρηξη των μικρών αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα μετά την κρούση. Το αίμα και ως εκ τούτου τα ερυθρά αιμοσφαίρια συσσωρεύονται στον περιβάλλοντα ιστό και να σχηματίσουν μια ορατή έγχρωμη κηλίδα στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το ” μπλε” είναι συχνά επώδυνο στην αφή . Το χρώμα των αλλαγών μώλωπα κατά την πάροδο του χρόνου , όπως και όταν η αιμοσφαιρίνη που περιέχεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια,  απορροφάται μέσα στο δέρμα. Στην αρχή είναι κόκκινο, μετά μαύρο και μπλε ενώ στο τέλος ο μώλωπας γίνεται κίτρινο -καφέ μέσω της διαδικασία επιδιόρθωσης τριχοειδών η οποία μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο εβδομάδες . Αλλοτε μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αν πρόκειται για μεγάλο τραυματισμό . Τα διαφορετικά χρώματα αντανακλούν διαφορετικά στάδια της αποικοδόμησης της αιμοσφαιρίνης συσσωρεύεται στο δέρμα.

ΤΙP : Πρέπει να προστατεύσουμε την επώδυνη περιοχή , ακολουθώντας τη συμβουλή του γιατρού. Η Cicabio Arnica+ βοηθά την αναδόμηση κι ανάπλαση του ερεθισμένου δέρματος, δρώντας σε κάθε στάδιο της βιολογικής επιδερμικής διαδικασίας ανασυγκρότησης. Εφαρμόστε τη Cicabio Arnica+ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με μασάζ στην περιοχή. Επαναλάβετε δυο ή τρεις φορές την ημέρα.